Az Európa-bajnokság miatti szünet után folytatódik a bajnoki pontvadászat. Bőven lesz mit bepótolni, az őszi szezonban a mai mérkőzés házigazdája a Dunaújváros hét, a Ferencváros mindössze öt mérkőzésen tudott pályára lépni.

A január mindkét csapat számra pörgős lesz, az újvárosiak kilenc, a zöld-fehérek tíz mérkőzést játszanak. Az esztendő utolsó fellépésen Dunaújvárosban mérte össze erejét a két együttes. Egykoron nagy csata jellemezte ezt a párosítást, azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán, Dunaújvárosnál is.

Elek Gábor tanítványai nagy iramban kezdték a mérkőzést. Pillanatok alatt öt gól volt a különbség. Schatzl és Malestein felváltva fejezték be a precíz lerohanásokat. A Dániában mellőzött Janurik kezdett a Ferencvárosnál, remek védéseivel már az elején elbizonytalanította a hazaiakat. Az újvárosiaknál az időkérés sem segített. Az elején elkövetett hibák után a rutinos Bulath Anita próbált faragni csapata hátrányából, de mellé a fiatalok nem igazán tudtak felnőni.

Az FTC szinte hibátlan támadójátékot produkált. A harminc perc mérlege 80%-os lövéshatékonyág ami húsz gólt eredményezett.

A második félidő elején Klujberék előnye tíz gól fölé hízott, ez a differencia állandósulni látszott. Edzőmérkőzés színvonalat öltött a találkozó. A játékrész derekán Elek Gábor egy időkéréssel próbálta felrázni a szerinte a mérkőzésbe belealvó lányait. A dorgálás segített, az FTC újra felpörgette játékát, majd tizenöt gólosra növelte előnyét, és gond nélkül szerezte meg az év utolsó bajnoki pontjait

Dunaújváros – Ferencváros 22-35 (11-20)

 

fotó: hir24

Jó hírt kaptak a fővárosi zöld-fehér drukkerek a tegnapi hidegzuhany után, ugyanis a csapat első számú kapusa az idei után a következő szezonban is marad a Népligetben.

Tovább olvasom

Egy iskolai testnevelésóra. Erre emlékeztetett leginkább a ma 16:00-kor kezdődött Kisvárda-FTC RailCargo-Hungária mérkőzés. Egy hangulattalan, már-már unalmas meccs volt ez, ahol a hazai csapat egy-egy szép megmozdulása nem volt elég arra, hogy a még mindig erősen alapjáraton játszó Fradit megszorongassák. 

Tovább olvasom

A Magyar Kézilabda Szövetség ligaülést tartott Budapesten a pénteki nap folyamán, ahol sok fontos kérdés napirendre került. Az ülésen a férfi és női csapatok, valamint az MKSZ képviselői vettek részt.
A fő témák a sok halasztott mérkőzés, a bajnokság további lebonyolítása, és a szponzori pénzek kifizetései voltak.

Tovább olvasom

A Balaton parti klub hivatalos honlapján közzétette, hogy a hétfőn menesztett Bent Dahl helyét a horvát Zdravko Zovko veszi át, szerződése a bajnokság végéig szól.

Játékosként 1984-ben szerzett olimpiai bajnoki címet Los Angelesben. Az elismert szakember legutóbb Győrben tevékenykedett másodedzőként. Hazájában szövetségi kapitányként is dolgozott.

Zovko legnagyobb magyarországi sikereit az akkori Fotex Veszprém csapatánál érte el. Ötször nyert bajnoki címet és ötször magyar kupát, valamint a Bajnokok Ligája döntőjébe is bejutott a Veszprémmel.

A Dunaújváros női csapatával 2016-ban EHF kupát nyert. Még bizonytalan, hogy az érdemi munkát mikor tudja elkezdeni, új csapata jelenleg karanténban van.

Fotó: dunaujvaros.com

Tovább olvasom